În activitățile de stingere a focului sunt antrenați peste o sută de persoane, din care 53 de pompieri militari de la ISU și voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Reșița, 16 pădurari de la Ocolul Silvic Reșița și 20 de cetățeni și voluntari de la Serviciul Profesional pentru Situații de Urgență ARTROM, Se acționează cu 13 autospeciale de stingere și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație (IGAV), trimis în sprijin.
Întrunit într-o ședință extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Reșița a stabilit măsurile necesare pentru stingerea incendiului și protejarea populației. Astfel, curtea Serviciului Public „Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local” a fost pusă la dispoziție pentru parcarea mașinilor și utilajelor necesare intervenției, iar societăți comerciale locale, precum TMK, AQUACARAȘ, UCMR și BRANTNER SA, au fost apelate pentru a pune la dispoziția pompierilor cisternele de apă necesare intervenției. SC BRANTNER SA asigură containerele pentru preluarea deșeurilor rezultate în urma incendiilor.
Mesajul primarului Ioan Popa este unul de atenționare a acelor persoane care incendiază deliberat pășunile:
„Primăria Municipiului Reșița face un apel urgent către toți cetățenii să renunțe la practica periculoasă și ilegală de ardere a pășunilor și terenurilor. Această acțiune poate duce la tragedii, cu consecințe devastatoare, atât pentru comunitate cât și pentru mediu.”.