Clădirea, simbol al comunității reșițene, a fost recepționată după finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, investiție în valoare de peste 5 milioane de lei, fără TVA.
Lucrările realizate în cadrul acestui proiect au transformat Blocul Fetelor într-un spațiu modern și funcțional, destinat comunității:
Reabilitarea construcției C1 (suprafață desfășurată de 2.871,7 mp), prin recompartimentarea spațiilor pentru a deservi funcțiuni sociale, culturale și comunitare:
Mansardă: două grupuri sanitare, două săli de lucru, un amfiteatru, două vestiare, o sală multifuncțională, o zonă telescop, o zonă relaxare, două încăperi pentru depozitare, un atelier de olărit, o sală de escaladă, un birou.
Etajul 2: o sală relaxare, o sală conferințe, 11 săli co-working, două grupuri sanitare, un birou, trei săli de curs, un oficiu curățenie, o chicinetă.
Etajul 1: două săli conferințe, 12 săli co-working, două grupuri sanitare, 3
trei săli de întâlniri, o sală seminarii, o chicinetă.
Parter: o sală lounge, 10 săli de întâlniri, trei grupuri sanitare, o încăpere recepție atelier, două încăperi pentru depozitare, un atelier de reparații, o chicinetă, un birou, camera centralei termice.
Reamenajarea terenului din fața clădirii (105 mp), cu îmbunătățirea spațiilor verzi și crearea unor puncte de acces suplimentare la nivelul parterului.
Acest proiect ambițios marchează un nou început pentru comunitatea reșițeană, oferind un spațiu dedicat coeziunii sociale și activităților culturale, după cum explica în urmă cu o lună primarul Reșiței, Ioan Popa: „Spațiile din această clădire vor fi ocupate de ONG-urile din Reșița. Ne dorim să creăm un HUB socio-cultural, unde, în special, tinerii să își poată desfășura activitățile și să colaboreze pentru implementarea proiectelor destinate comunității. Este esențial ca tinerii din Reșița să se implice activ, să inițieze proiecte și să contribuie la dezvoltarea orașului nostru.”