Silvicultorii Ocolului Silvic Mehadia intervin cu astfel de lucrări prin plantarea de puieți produși în acest scop în pepiniere. Pe o suprafață de două hectare, se plantează puieți de fag, brad și paltin de munte. Se intervine cu aceste lucrări după finalizarea lucrărilor de exploatare prin care s-au extras toți arborii doborâți în vara anului trecut, adică aproape 144.000 de metri cubi de masă lemnoasă.
Tot în această perioadă, sunt în curs de împădurire și alte suprafețe, aflate în aceeași situație, pe o suprafață ce însumează 4,8 hectare. De asemenea, în primăvară, este programată continuarea lucrărilor de reîmpădurire și pe celelalte suprafețe afectate de pe suprafața ocolului.
Reamintim că în zilele de 13 și 14 iulie 2023, aproape 376.000 de metri cubi de arbori au fost doborâți pe o suprafață de 4.070 de hectare pe raza Ocoalelor Silvice Anina, Mehadia, Nera și Reșița, aflate în subordinea Direcției Silvice Caraș Severin. Din totalul suprafeței afectată, 10% se află în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, cuprinzând peste jumătate din masa lemnoasă doborâtă.
Prin lege, acolo nu se poate interveni fiind vorba despre o zonă protejată. La Ocolul Silvic Mehadia însă se poate interveni fără probleme întrucât niciunul din cele 2.099 de hectare afectate de furtună nu se află în arii protejate