„Nu sunt de acord cu această măsură, cum nu am fost de acord nici cu suspendarea managerului de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Nu li s-a reproșat nimic, nu știu ce anume a stat la baza acestor decizii și ordine de ministru. Mai mult decât în cazul de la Spitalul Județean, cred că la Caransebeș este vorba de reglări de conturi cu iz politic. Când spun aceasta, mă gândesc la faptul că îl schimbi pe manager în ziua în care acesta a pus în funcțiune rețeaua de oxigen, a prezentat aparatul de tip PCR pentru testarea de Covid-19, dar și extinderea Secției ATI“, a ținut să clarifice Hurduzeu contextul în care s-au întâmplat ultimele evenimente.
Pentru a-și susține afirmațiile, președintele Consiliului Județean a apelat la un alt caz, cel de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, mult mediatizat.
„Ca să vedeți că nu vorbesc prostii, luăm cazul de la Suceava al directorului medical Mircea Macovei, (între timp acesta a demisionat din funcție, n.r.) care a chemat angajații la muncă, invocând un ordin fals de ministru. Referindu-se la întoarcerea acestuia în funcție după ce s-a vindecat de coronavirus, secretarul de stat în ministerul Sănătății, Ionel Oprea, spunea cu seninătate despre situația creată acolo: «Mâine sau poimâine o să revină. (directorul medical, n.r.) A fost testat negativ și va reveni în funcție. Asta e problema dânsului. Am înțeles că e o cercetare penală in rem, deci e problema lui. Care e problema mea? Dânsul este director medical al spitalului, nu a fost revocat, nu a fost suspendat, a fost indisponibil prin motiv de boală. În situația asta, dacă revine la serviciu, ce motiv legal aș invoca eu să nu-și preia funcția? (…) Funcția este ocupată prin concurs. Este legal. (…) Dânsul poate să vină, să se integreze și să ia frâiele sau să-și dea demisia. E dreptul lui și nu am discutat acest aspect. Însă legal nu am cum»“, a detaliat președintele.
În opinia lui Silviu Hurduzeu, ceea ce s-a întâmplat la Caransebeș și Reșița are clar un substrat politic.
„Vedeți, cazul de la Suceava a fost tratat cu o altă unitate de măsură, deși omul ăla se folosise de un ordin fals de ministru. La noi a fost altfel, încălcându-se dreptul omului de a profesa, pentru că Alina Stancovici a ocupat funcția în urma unui concurs. Ce să-i faci, dacă și în Caraș-Severin conducerea Consiliului Județean ar fi fost liberală ca și la Suceava, poate Alina Stancovici nu ar fi fost suspendată din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență, și nici Adrian Cican revocat de la șefia spitalului din Caransebeș“, a concluzionat președintele CJ, Silviu Hurduzeu.