15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 horizontal https://subiectiv.net 25 0 1
theme-sticky-logo-alt
Please assign a Header Menu.
https://subiectiv.net/wp-content/uploads/2020/09/HURDUZEU.jpg
Anunțuri

Primarul Municipiului Caransebeş

În temeiul art.133, alin.(2) lit.a), art. 134, alin. (1), lit.a), alin. (4) si (5) si art.196, alin.(1), lit.b) din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare. DISPUNE:

Art.1. – Se convoacă de îndata şedinţa extraordinara a Consiliului Local al municipiului Caransebeş în data de 06.12.2022, ora 12.00 care va avea loc în Sala de şedinţe „1 Decembrie 1918” a Primăriei Municipiului Caransebeş, Strada Piaţa Revoluţiei, nr. 1, judeţul Caraş–Severin, pentru dezbaterea proiectului de hotărâre înscris in proiectul ordinii de zi, anexa ce face parte integrantă din prezenta dispoziție.

Art.2. Consilierii locali sunt invitați sa formuleze si să depună amendamente asupra proiectului de hotărâre înscris pe proiectul ordinii de zi la art.1. din prezenta dispoziție.

Art.3. Materialele înscrise pe proiectul ordinii de zi se transmit consilierilor locali, conform opțiunii, pe semnătura acestora. Art.4. Prezenta se comunică potrivit prevederilor art. 135, alin. (4) si art. 243, alin.(1), lit.e) din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

CONTRASEMNEAZA,

PRIMAR, Felix-Cosmin Borcean

SECRETARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI CARANSEBES Ana Bratu

1 decembrie

Manifestările vor debuta la ora 12, cu constituirea dispozitivului de onoare, întâmpinarea oficialităților și intonarea imnului național, după care urmează un Te Deum în Catedrala Episcopală.

Alocuțiunile oficialităților, de la ora 12,45, vor fi urmate de depuneri de flori, pe fundalul muzical al Grupului „Ethos”, și de parada dispozitivului de onoare.

Tradiționala masă populară va preceda spectacolul folcloric susținut de Ansamblul „Junii Gugulani”, coregraf Adrian Jurchescu, Taraful „Olani” – soliști vocală Maria Anesia Rusnac, Ana Jurj, Margareta Suter, Alin Olan și Ionela Bădălan.

La Cercul Militar va fi vernisată expoziția col. Iuliana Dolțu.

1 decembrie copie

Primăria Orașului Băile Herculane, Protopopiatul Ortodox și Consiliul Local Băile Herculane îi invită pe localnici și turiștii aflați în aceste zile în stațiunea de pe Valea Cernei să le fie aproape la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.

Potrivit organizatorilor, la ora 12 va avea loc o întâlnire la monumentul eroilor din cimitirul Pecinișca, unde va fi oficiată slujba de pomenire a celor ce s-au jertfit pe câmpurile de luptă, urmată de o depunere de coroane.

La ora 12,30, cei prezenți se vor deplasa în coloană către Parcul Central, pe traseul Pecinișca-blocuri-Burlaci-UGSR-Parcul Central, unde va avea loc intonarea imnului național.

La 13,20 este programat un Te Deum oficiat de un sobor de preoți de la Protopopiatul Băile Herculane, urmat de mesajele de 1 Decembrie ale autorităților și invitaților.

La ora 14 va începe un program artistic cu participarea elevilor de la Liceul „Hercules”, a membrilor Asociației ATOR Valea Cernei și a Ansamblului Folcloric „Junii Gugulani.”

Ziua Națională a României se va încheia cu tradiționala degustare de mâncare la ceaun!

sediu2

La nivelul DS Caraș-Severin vor fi recoltați cel mult 160 de pomi de Crăciun, în cea mai mare parte provenind din pepinierele silvice în cadrul unor culturi specializate, iar o mică parte provin din lucrări silvice autorizate în urma cărora se extrag exemplarele de regenerările naturale unde există o densitate excesivă. Brazii recoltați se vor utiliza pentru asigurarea drepturilor angajaților prevăzute de contractul colectiv de muncă.

Director

Ion Tabugan

Vor fi afectaţi consumatorii din Microraionul 3. Lucrarea va fi executată în intervalul orar specificat de către personalul SC Aquacaraș SA. „Ne cerem scuze consumatorilor afectați de această oprire. La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zona menţionată. Dacă situaţia persistă, vă rugăm să contactați Dispeceratul Central al SC Aquacaraş SA la tel. 0255/215643 sau 0766341274”, transmit reprezentanții societățiiAquacaraș.

targ

Evenimentul se va desfășura pe platoul din fața căminului cultural din localitate și va aduna la un loc producători agricoli, apicultori și crescători de animale. De la târg cei prezenți vor putea cumpăra preparate din carne, brânzeturi, miere și alte produse apicole.

Potrivit organizatorilor, sunt așteptați să participe toți aceia care doresc să se întreacă în ale gătitului, la Șoșdea urmând a se organiza un concurs al ceaunelor, care va fi jurizat de oamenii locului.

De jocul și voia bună a participanților se vor ocupa bine-cunoscuții artiști Mihaela Belciu și Lucian Ladariu, împreună cu Nicușor Tunea Band, ne-a declarat primarul comunei Măureni, Brian Filimon.

fosa septica

Sistemele individuale adecvate de colectare și epurarea apelor uzate vor fi autorizate numai acolo unde instalarea unei rețele publice de canalizare nu se justifică din punctul de vedere al impactului asupra mediului sau din motive economice. Prin excepție, pentru utilizatorii persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, pot fi autorizate sistemele publice de canalizare nou înființate, la care au obligația de a se racorda în termen de cel mult un an de zile de la punerea în funcțiune a acestora.

Construirea sistemelor individuale adecvate, indiferent de modul de epurare a apelor uzate, vor fi autorizate prin autorizația de construire.

Este interzisă realizarea de fose septice nepermeabilizate sau puțuri absorbante cu înfiltrare în sol. Pentru sistemele individuale adecvate de colectare a apelor uzate, (care nu sunt prevăzute cu sistem de epurare) se va încheia un contract cu o firmă de vidanjare în vederea transportului apelor uzate la o stație de epurare.

Deținătorul unui sistem individual adecvat de epurare are obligația obținerii avizului și autorizației de gospodărire a apelor, conform art. 50, alin. (1) din legea nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, proprietarul spațiilor conectate la sistemul individual adecvat de colectare și epurare a apelor uzate, este obligat să înscrie sistemul de epurare în registrul Primăriei Dognecea, în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la acesta.

Formularul de înregistrare îl găsiți la sediul Primăriei Dognecea.

primarie 2

Sistemele individuale adecvate de colectare și epurarea apelor uzate vor fi autorizate numai acolo unde instalarea unei rețele publice de canalizare nu se justifică din punctul de vedere al impactului asupra mediului sau din motive economice.

Prin excepție, pentru utilizatorii persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, pot fi autorizate sistemele publice de canalizare nou înființate, la care au obligația de a se racorda în termen de cel mult un an de zile de la punerea în funcțiune a acestora. Construirea sistemelor individuale adecvate, indiferent de modul de epurare a apelor uzate, vor fi autorizate prin autorizația de construire.

Este interzisă realizarea de fose septice nepermeabilizate sau puțuri absorbante cu înfiltrare în sol. Pentru sistemele individuale adecvate de colectare a apelor uzate, (care nu sunt prevăzute cu sistem de epurare) se va încheia un contract cu o firmă de vidanjare în vederea transportului apelor uzate la o stație de epurare.

Deținătorul unui sistem individual adecvat de epurare are obligația obținerii avizului și autorizației de gospodărire a apelor, conform art. 50, alin. (1) din legea nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, proprietarul spațiilor conectate la sistemul individual adecvat de colectare și epurare a apelor uzate, este obligat să înscrie sistemul de epurare în registrul Primăriei Turnu Ruieni în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la acesta.

Formularul de înregistrare îl găsiți la sediul Primăriei Turnu Ruieni.

mirel pascu

Acum este important să vă anunț că data de 19 noiembrie este ziua limită pentru depunerea cererii pentru premierea din acest an!. Dumneavoastră mai puteți depune cereri și după data de 19 noiembrie, doar că toate solicitările venite la noi după această dată vor fi premiate anul viitor!

Este lesne de înțeles că financiar și organizatoric trebuie să existe o perioadă limită de depunere a acestor cereri, iar această perioadă este 19 noiembrie. Cererile depuse până în noiembrie vor fi onorate în decembrie 2022, iar cererile depuse după 19 noiembrie 2022 vor fi onorate anul viitor!

Vă doresc sănătate și să ne întâlnim cu bine la evenimentul premierii!