15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 horizontal https://subiectiv.net 25 0 1
theme-sticky-logo-alt
Please assign a Header Menu.
https://subiectiv.net/wp-content/uploads/2020/09/HURDUZEU.jpg
Atitudine
juramant

În opinia sa, PSD nu doar că este marele favorit, ci va trebui să dovedească prin măsurile pe care Guvernul Ciolacu le va lua, că este singurul partid din România consecvent politicilor sociale pe care le promovează mereu.

Sunt încrezător că alături de colegii mei din partid vom avea rezultate de excepție, atât la nivel local, cât și la nivel județean, unde ne propunem să câștigăm fiecare etapă de alegeri. Din punct de vedere personal, după primele luni de adaptare în calitate de senator, doresc să îmi aduc aportul la modificarea unor legi în beneficiul românilor cu privire la sprijinirea mediului de afaceri, dezvoltării turismului în zonele protejate și, o temă de suflet, îmbunătățirea calității vieții și a veniturilor pentru copiii proveniți din medii defavorizate și a persoanelor cu dizabilități.”, a mărturisit parlamentarul cărășean.

an nou dani puscau

Cu puțin timp înainte de miezul nopții și de startul focului de artificii, pe scenă a urcat primarul Ioan Popa care a transmis mesajul său pentru noul an.

„Pe cei care au avut un an bun, vreau să-i liniștesc că anul viitor va fi și mai bun. Cei care ați avut un an mai puțin bun, să fiți liniștiți că, cu siguranță 2024 va fi un an extraordinar. Pentru noi, pentru Reșița, 2023 a fost un an dificil. Asta pot să o spun și puteți să o confirmați și dumneavoastră, a fost un an cu multe construcții, multe lucrări care au creat probleme pe care le avem și astăzi, dar pe care, vă asigur le vom depăși. Vreau să transmit un mesaj, să aveți grijă de familiile dumneavoastră, să aveți grijă de copiii dumneavoastră, iar celor care sunteți afară din motive cunoscute, sper să mergem pe un traseu bun, astfel încât să vă convingem să vă întoarceți acasă. Celor care sunteți aici, să vă meargă mai bine în anul care urmează.”, a ținut să spună primarul Reșiței.

FOTO

DANIEL PUȘCĂU

traian vuia teren sport

Potrivit primarului Ioan Popa, la Liceul „Traian Vuia”, în ultimii șase ani au fost făcute investiții de 11.048.111 lei din fonduri externe și de 1.611.063,49 lei din bugetul local.

Este vorba de:

✅ reabilitare energetică (POR) – 7.397.614,37 lei – fonduri europene.

✅ lucrări de modernizare neeligibile 171.692,45 lei – bugetul local.

✅ reabilitare interioară și exterioară a căminului – 535.285,69 lei – bugetul local.

✅ modernizare curte interioară și zone adiacente (pavare alei, montare mobilier urban, înfrumusețare zone verzi, plantare arbori și gazon, asfaltare zonă de acces auto) – 783.081,85 lei – bugetul local.

✅ teren multifuncțional, vestiare, gard împrejmuitor – 2.039.433 lei prin Compania Națională de Învestiții lei și 56.003,50 lei din bugetul local.

✅ realizare sculptură din bronz „Traian Vuia” – 65.000 lei – bugetul local.

„Nu ne oprim aici cu investițiile în învățământul din orașul nostru. Urmează dotarea cu echipamente IT și mobilier pentru toate școlile. Și, cel mai important, cursuri de formare după metode de predare moderne pentru mare parte din profesorii reșițeni. Există toate premisele ca la Reșița să se facă educație de o tot mai bună calitate!”, mărturisea primarul Ioan Popa.

4

Citându-l pe premierul Marcel Ciolacu, senatorul Ion Mocioalcă spune: „Veşti groaznice vin din Israel în această dimineaţă. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul şi condamnăm atacurile cu rachete împotriva Israelului. Transmitem condoleanţe familiilor şi cerem ca aceste atacuri să înceteze imediat”.

Potrivit liderilor social-democrați, sunt în jur de 790 de români, aflați în pelerinaj în Țara Sfântă.

„Împreună cu doamna ministru de Externe, căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine ştiţi, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel. S-a dat o avertizare de stare de război, vom vedea cum evoluează lucrurile. Nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict.”, a mai precizat parlamentarul cărășean.

aghescu pavel

Iată ce ne-a mărturisit fostul bancher despre utilitatea reintroducerii tramvaiului în Reșița.

„În urmă cu 52 de ani, în 1971, am venit în Reșița, prin repartiție de la facultatea de Studii Economice Timișoara, fiind angajat la fosta Banca de Investiții, sucursala Caraș-Severin. Prin funcțiile pe care le-am avut – inspector la B I, director economic la fosta Întreprindere Județeană de Construcții Montaj Caraș-Severin și director al Băncii de Investiții – am finanțat și participat efectiv la dezvoltarea județului Caraș Severin și a orașului Reșița.

Informez cetățenii Caraș Severinului și ai orașului Reșița că 99 % din construcțiile de locuințe, obiective social culturale și industriale au fost finanțate prin fosta Bancă de Investiții. În timp ce ce finanțam introducerea tramvaiului ca mijloc de transport în Reșița, constructori realizau și alte lucruri, blocuri de locuințe, obiective social-culturale, alimentari cu și gaz, canalizări și obiective industriale.

Pot spune că în cei peste 51 de ani de locuitor al Reșiței nu am văzut orașul așa răvășit ca în prezent. Majoritatea cetățenilor orașului trăiesc într-un stres continu și încă o să mai dureze o bună perioadă de timp.

Când am finanțat, iar constructorii au realizat transportul cu tramvaiul aveam platforma industrială a Reșiței unde munceau cca 30 de mii de cetățeni. Acum când mai lucrează pe platforma industrială sub 3 mii de cetățeni, sigur putea fi găsită o soluție mai ieftină cu realizare într-un timp scurt. Folosindu-se infrastructura în stâlpii de la tramvai pentru cablu electric de alimentare, se putea merge pe varianta troleibuze. Pentru traseele adiacente traseului principal așa cum s-a procedat, este bună soluția cu achiziționarea și folosirea autobuzelor electrice.

Las la aprecierea și comentariile concetățenilor, dacă este bine sau nu ce se întâmplă în prezent în Reșița.”.

U P D A T E

În urma apariției acestui articol, Primăria Municipiului Reșița a trimis un drept la replică în care vine cu precizări referitoare la necesitatea reintroducerii tramvaiului în municipiu.

DE CE REINTRODUCEM TRAMVAILUL LA REȘIȚA?

Miza proiectului „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în Municipiul Reșița”, fazele 1, 2 și 3, și cea mai importantă oportunitate ce rezultă din ”reintroducerea tramvaiului” o reprezintă lucrările conexe și nu achiziția în sine a garniturilor de tramvai și reabilitarea liniei de rulare.

Valoarea totală a acestui proiect, prin cele trei faze, este de aproximativ 107 milioane de euro din care achiziția celor 13 garnituri de tramvai este de 28 milioane euro. Tot în cadrul acestui proiect se achiziționează și 10 autobuze electrice, cu o valoare de 7 milioane euro, pentru traseele secundare. Diferența ce rezultă, respectiv suma de 72 milioane de euro, este destinată exclusiv lucrărilor de reabilitare și modernizare a întregii infrastructuri stradale de pe artera principală, b-dul Republicii, zona Triaj, b-dul Revoluția din Decembrie, str. I.L Caragiale, str. Libertății, str. Traian Lalescu, str. Paul Iorgovici și Piața Republicii, precum și Calea Timișoarei și str. Bârzăviței.

Enumerăm doar câteva beneficii conexe obiectivului principal asumat, acela de a reintroduce transportul cu tramvaiul în Reșița:

 • Reabilitarea integrală a tramei stradale pe o lungime de 8 km, din Govândari – zona Kaufland până în Muncitoresc – Piața Republicii;
 • Reabilitarea integrală a străzilor Calea Timișoarei și Bârzăviței;
 • Reabilitarea și punerea în siguranță a celor 3 pasaje: Pasaj Triaj, Pasaj Doman și Pasaj Libertăți, precum și a celor două poduri de pe Calea Timișorii;
 • Modernizarea Pieței Republicii din cartierul Muncitoresc și amenajarea unei parcări park&ride;
 • Reabilitarea depoului de tramvaie și construirea a două stații de transport intermodale ce vor deservi atât transportul public cu tramvaie, cât și cel cu autobuze electrice;
 • Reabilitarea integrală a sistemul de colectare a apelor pluviale de pe întreg tronsonul;
 • Trecerea în subteran a rețelelor furnizorilor de telefonie, internet și televiziune;
 • Modernizarea iluminatului public pe tot tronsonul pe care se desfășoară acest proiect;
 • Înlocuirea stațiilor de transport public și montarea unui mobilier urban, modern;
 • Amenajarea zonelor verzi și plantarea a peste 500 copaci;
 • Reabilitarea integrală a trotuarelor, reamenajarea spațiilor verzi;
 • Construirea de noi parcări;
 • integrarea pistelor de biciclete pe tot traseul;
 • Implementarea unui sistem modern de management al traficului ce include instalarea de aparate GPS pe toate garniturile de tramvai, autobuze și microbuze utilizate la transportul public. Acestea vor oferi date în timp real despre timpul de așteptare în stațiile pentru călători;
 • Implementarea unui sistem de supraveghere video pentru siguranță rutieră ce va fi amplasat în principalele intersecții și în fiecare mijloc de transport public;

Precizăm că pentru lucrările prezentate mai sus nu se putea obține finanțarea necesară decât prin reintroducerea tramvaiului, acesta fiind singura variantă de a interveni major în reconfigurarea și modernizarea infrastructurii rutiere cu finanțare din fonduri europene.

Dacă Primăria Reșița s-ar fi rezumat la un proiect de modernizare a transportului public prin achiziția de firobuze sau autobuze electrice, modernizarea infrastructurii rutiere ar fi rămas la stadiul de dorință, pentru care nu ar fi existat finanțarea necesară. În același timp, într-o simplă comparație între un tramvai și un autobuz electric sau firobuz, datele tehnice plasează tramvaiul ca cel mai eficient și mai prietenos cu mediul mijloc de transport public. Durata normată de viață pentru o garnitură de tramvai este de 30 de ani iar pentru un autobuz/firobuz este de 10 ani. Din perspectiva costurilor de exploatare, tramvaiul ca mijloc de transport reprezintă cea mai bună soluție față de orice alt mijloc de transport public.

Precizăm că soluția aleasă de municipalitate respectă opțiunea majorității reșițenilor care, prin răspunsurile date la studiul sociologic realizat în anul 2017, și-au exprimat dorința de a se reintroduce tramvaiul în Municipiul Reșița. Totodată, unele dintre principalele probleme semnalate în cadrul studiului de către cetățeni a fost starea proastă a infrastructurii rutiere din oraș incluzând pericolul reprezentat de vechea linie de tramvai ce se afla într-o stare avansată de degradare.  

Deși disconfortul creat de lucrările ce se desfășoară în această perioadă este unul major, considerăm că proiectul este eminamente vital pentru oraș, beneficiile aduse fiind uriașe. După finalizarea acestui obiectiv major arterele principale nu vor mai avea nevoie de investiții pentru o perioadă foarte lungă de timp, lucru ce va îmbunătăți calitatea vieții reșițenilor. În același timp Municipalitatea își va putea canaliza eforturile și resursele financiare pentru a dezvolta proiecte, din fonduri externe sau din bugetul local, pentru a moderniza infrastructura în zonele intracartiere, periferice sau satele aparținătoare.

afis festival rachie 2022 copie

Festivalul va începe la ora 10,30, iar de la ora 14 va avea loc un program artistic susținut de Orchestra profesionistă „Virtuozii Semenicului”, condusă de Petrică Vița, interpreții Narcis Căldăraș, Maria Morman, Titian Puichiță și Ramona Vița, precum și Ansamblul „Bârzava”, din Reșița, coordonator Maria Aghescu și cpoegraf Petru Bagiu.

A doua zi, sâmbătă, 15 octombrie, ora 14, muzica și voia bună vor continua cu Ansamblul „Bârzava”, interpreții Maria Ionescu, Cătălin Țîru, Petrică Popovici, Andreea Stoicănescu, Monica Știopoane, Mirabela Delia și Ansamblul „Cununița”, din Bănia.

„În premieră, ediția din acest an a festivalului se va desfășura în Piața Hercules, pentru ca la această manifestare să poată participa cât mai mulți doritori. Pentru mine și instituția pe care o conduc, festivalul reprezintă un moment important în promovarea culturii tradiționale din Banatul de Munte. Fără doar și poate, afluxul de turiști din toată țara aflat în aceste zile în stațiunea de pe Valea Cernei la odihnă și tratament, Festivalul Răchiei și Bucatelor Tradiționale reprezintă o bună ocazie pentru a face cunoscut județul Caraș-Severin în toată țara”, ne-a mărturisit Dan Mirea, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

alina stancovici

„Situația datează din septembrie 2021. Fotografiile au fost trimise ca justificare pentru nevoie de a se achiziționa un frigider nou la morga acestui spital. Raportul a fost trimis de dl medic Simulescu Razvan către managerul de la acea dată. Pe calculatorul acestuia. Cum au ajuns la acest cont fals de Facebook, trebuie întrebata cu siguranță doamna Stancovici deoarece nu cred ca noul manager care a ocupat biroul acesteia avea vreun motiv sa o facă.

Acest fel de discreditare pregătește, probabil, acțiunea în instanță a doamnei Alina Stancovici. Fără de care ,la conducere , lucrurile în spital au șansa să se normalizeze.”, a apucat să posteze Dunca pe pagina sa de Facebook.

Punct. Replica Alinei Stancovici nu a întârziat să apară. O redăm mai jos:

Motto: „Oamenii care denigrează sunt fie slabi, fie o fac pentru cei de care se tem.” (Niccolo Machiavelli)

„«Nimic nou pe frontul de vest» e cartea semnată Erich Maria Remarque, dar în contemporaneitate, noi, cei din Caraș-Severin, știm ca nu e nimic nou, nici măcar scandalul, pe frontul de vest cu… Romeo Dunca, la manșă.

Deși a trecut o lună zile de la revocarea mea de pe postul de manager al SJUR, Romeo Dunca recurge în continuare la afirmații nefondate în ceea ce mă privește. Lăsând la o parte că timp doi ani am fost «țelul» mandatului său, recurge mereu la aceeași strategie mizerabilă: scandalul, în spatele căruia își ascunde toate nereușitele. Cum să vrei performanță și adresabilitate pentru o instituție pe care mereu o aduci în fața opiniei publice cu partea ei urâtă!?

Sigur, sistemul public de sănătate nu e roz, câtuși de puțin, dar ce faci tu, Romeo Dunca ,«pilotul» tuturor cărășenilor înafara de scandal și de împroșcarea cu noroi asupra tuturor? Cum vrei sa fie performant spitalul când, cu regularitate, te folosești de imagini din spital declanșând scandaluri mediatice, sădind confuzia și neîncrederea față de instituție, etichetând întreg personalul medical ca fiind «chiulangii și șpăgari»? Oare tu, Dunca, nu ești chiulangiu de la Consiliul Județean, nu doar de la program, ci și de la ceea ce trebuie sa faci pentru amărâtul acesta de județ? Aaa, tu arăți cu degetul spre cine ia șpagă, uiți însă că ai dat, ridici piatra periodic, dar nu iei în seamă că, aruncând mereu pietre în alții, aceia își construiesc un pod… Vezi să nu își facă și un munte că vine concurența!… Ai creat o degringoladă, un haos în toate instituțiile pe care le ai sub nefericita ocârmuire! Blestemat a fost ceasul primului și ultimului tău descălecat în Caras-Severin!

Cine ești tu, Romeo Dunca, să îți permiți să distrugi totul, sa denigrezi și să umilești? Ce ai făcut tu pentru acest județ? Cu ce este atât de prețios numele tău ca să îți permiți să calci în picioare pe toate lumea, precum tirul pulberea dintre roți? Până unde crezi că poți sa mergi pentru elementele care alcătuiesc «sfânta ta treime»: banul, interesul și nemernicia? Ce îți dă ție dreptul să împroști mereu cu noroi numele meu? Îți place atât de mult sau îți dă insomnii și temeri?

Ai dreptate, te înțeleg că îți dă neliniște! Managerul Muzeului Banatului Montan, de care ai vrut sa te scapi, a câștigat în instanță, iar acum te temi că vei păți la fel și în cazul demiterii managerului de la spital și recurgi la mârșăvii și denigrări, cu repetiție! Da, mergem în instanță, Romeo Dunca, dar eu am puterea sa mă bat corect și să aștept, fără să recurg la mizeriile care îți caracterizează nefericita prezență pe fotoliul pe care, vremelnic stai! Ia aminte, niciunul dintre noi nu e veșnic nici pe post și nici în lume, timpul a dovedit-o sau te pomenești că, dacă elicopterul te înalță, e sinonim cu veșnicia pe culme!

La sol, Romeo Dunca, in grohotiș și mărăciniș cu tine, altfel amețești de atâta luat altitudine… că atitudinea oricum nu există!… Ești folosit și vei fi aruncat la lada de gunoi a județului de însăși prietenii tăi. Ești în lumea ta, însă înconjurat de micime, vicii și falsitate! Îți vine greu să te concentrezi și să privești realitatea, dar nici nu ai capacitatea de a înțelege! Atât poți, cei mai tura-vura! Atât poate fi turat motorul, mai mult nu! Când vei cădea, Romeo Dunca, te vei rostogoli ca un bolovan de pe munte…știi tu care… Ești un om mic, Romeo Dunca, în ciuda muntelui pe care te-ai cocoțat, la propriu și la figurat! Puterea nu înseamnă funcții sau bani, acestea sunt atuuri vremelnice! Puterea adevărată înseamnă forța verticalității, dar, la polul opus, așa cum spune, Dostoievski, «forța uriașă pentru proști e umilința și denigrarea semenilor».

Te las pe tine, Romeo Dunca, să constați la care pol te situezi! Dacă nu, sună un prieten, dar vezi să nu te dezinformeze…din obișnuință, din interes…”

FOTO: Newsweek

 Potrivit contractului, sunt prevăzute intervenții ample la corpurile de clădire ale liceului:
👉 izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului spre pod și a plăcii pe sol;
👉 înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie eficientă energetic, tâmplărie PVC cu sticlă termoizolantă, precum și a tâmplăriei interioare;
👉 refacerea șarpantei din lemn, respectiv înlocuirea elementelor degradate și înlocuirea învelitorii cu țiglă nouă ceramică pe întreaga suprafață a acoperișului;
👉 recompartimentări interioare;
👉 refacerea finisajelor;
👉 înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice;
👉 racordarea la rețeaua de canalizare menajeră existentă în localitate;
👉 montarea unei centrale termice;
👉 montarea de becuri economice;
👉 amenajarea curții interioare;
👉 dotarea cu mobilier și echipamente specifice;
👉 amenajarea de grupuri sanitare noi, inclusiv pentru persoane cu dizabilități;
👉 realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

350 de elevi vor beneficia de infrastructura modernizată.

Valoarea totală a investiției este de 5.471.610 lei, din care 5.362.178 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Perioada de implementare este de 24 de luni.

Și până atunci mai juca o miuță cu prienii lui liberali, mai făcea o alergare pe Dâlmă, un mers pe jos dimineața când venea la Primărie, dar nu ca acum, când, seara, se plimbă cu trotineta pe străzile pustii ale orașului. Pustii la prima vedere căci, uneori, viața de noapte a Caransebeșului este surprinzătoare și fascinantă. Ca în fotografia de mai sus, în care ce vedem? Un bărbat îmbrăcat lejer, pedalând o trotinetă, care seamănă izbitor cu Felix Borcean. Și asta nu e tot. Dacă ne uităm foarte atenți, fotografia este făcută dintr-o mașină, iar cel care a făcut-o a avut grijă să ajungă la cine trebuie, cu un mesaj nerostit, de genul: „Felix, suntem peste tot!“ Adică cu ochii pe tine ca pe butelie.

Mesajul odată înțeles, ne întrebăm cine să-i fi făcut poză primarului suspendat? SRI? SIE? Poliția? Vreun detectiv particular? Un prieten deghizat? Întreb, nimic mai mult, că după „flagrantul“ de luni seara, cel cu suflatul în bășica polițistului de la Rutieră, te gândești la orice. Să fi ajuns Felix atât de important încât să-l monitorizeze unii zi și noapte, din elicopter sau din mașină și noi să nu știm asta? Așa se pare, unde merge Felix, hop și ei. Pe de altă parte, mă întreb cu ce scop este monitorizat, căci nu cred că e cineva care să umble noaptea ca nebun’ făcând pe paparazzi. Te pomenești că băieții ăștia îl așteaptă să facă o nouă greșeală, de genul vorbitului la telefon în timp ce aleargă cu trotineta, ca să-i mai tragă o sancțiune.

Noroc că Felix s-a învățat minte după ce i-au suspendat permisul de conducere, iar acum suflă și în iaurt. Dovadă e faptul că s-a oprit la stopul din colțul străzii. S-a uitat în stânga și în dreapta să se asigure că poate trece mai departe. Doar în spate nu se uită…

În concluzie, ce-o să-i mai facă? Să-i ia caii de la bicicletă… Pardon, de la trotinetă? Să-i ia, să-i priponească în fața primăriei ori să se ducă cu ei la păscut!

„Între-deschis“, „Apus“ sau „IPR Gherila“ au fost doar câteva dintre piesele care s-au auzit pe scena pe care s-au aflat aproape 30 de artiști în același timp. Un ansamblu de 14 instrumente mânuite de 21 de instrumentiști, la care s-au adăugat cei șase membri ai IPR împreună cu invitații lor (Gabriel Almași și Alina Mihocaș), au fost rețeta perfectă pentru o seară de vis, cu speranță pentru viitor.

Creat în doar două luni, IPR Simfonic a însemnat pentru Gabriel Almași (aranjor, profesor la Universității de Vest) o muncă intensă pentru a scrie cele 385 de partituri necesare muzicienilor împlicați în proiect. Pe lângă studiul individual al fiecărei partituri, Tymes Orchestra împreună cu trupa rock au avut și trei zile pline de repetiții generale în curtea Faber din Timișoara.

„A fost un eveniment la care am lucrat mult, iar rezultatul de pe scenă a fost foarte intens. Ne-am bucurat să vedem în public fanii de demult ai trupei, iar energia din timpul concertului a fost incredibilă”, a transmis Octavian „Vita” Horvath, IPR.

Un demers caritabil pentru prima clinică de recuperare oncologică din țară

IPR Simfonic, pe lângă ineditul conceptului și prilejul de sărbătoare, și-a propus să ofere spectatorilor și ocazia de a fi solidari cu prima clinică de recuperare oncologică din România, Clinica Nera, și să participe la strângerea de fonduri necesare pentru finalizarea unuia dintre cele mai necesare proiecte de sănătate din zonă, îndemnați de primarul Reșiței, Ioan Popa (de asemenea prezent la eveniment). În urma acestei acțiuni s-au strâns fonduri în cuantum de aproximativ 7.000 de lei, sumă ce va fi donată centrului de recuperare oncologică Nera. Clinica Nera poate fi susținută în continuare prin donații online.

Rock alternativ și muzică de cameră

IPR Simfonic îi reunește pe Implant pentru Refuz, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din țară, Tymes Orchestra – orchestră camerală al cărei dirijor va fi Radu Zaharia, compusă din 21 de muzicieni timișoreni cu experiență în activitatea concertistică, dar și elevi și studenți ce au oportunitatea de a concerta alături de profesioniști, pe Gabriel Almași (aranjor), doctor în muzică (Teoria instrumentelor electronice) și profesor în cadrul Facultății de Muzică și Teatru al Universității de Vest și alți invitați ai trupei.

Implant pentru Refuz

IPR e una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din țară și a luat naștere în anul 1995, în urma întâlnirii mai multor timișoreni la mare, în Costinești. Artiștii Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitară şi voce, Răzvan „Meshu” Nicov – chitară, Alexandru Hera – tobe și Ştefan „Pişta” Czifrak – chitară bass au împreună 8 albume la activ iar pe cel mai recent dintre acestea, Subradar, lansat în 2019, au avut colaborări cu diverși muzicieni români, generând piese difuzate la cele mai mari radiouri din țară.

În 2020 urmau să sărbătorească 25 de ani de activitate intensă însă, în urma planurilor anulate în contextul pandemiei, a luat naștere proiectul IPR Simfonic.

Tymes Orchestra

Cel mai recent proiect lansat de Asociația Tribul Artistic adună pe aceeași scenă 21 de muzicieni timișoreni, devenind orchestra cameralăcepoziționeazăorașul sub nota armoniei.

Tymes Orchestra adună, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, muzicieni cu experiență din cadrul orchestrelor deja cunoscute în urbea de pe Bega, precum orchestra Operei Naționale Române din Timișoara și Filarmonica „Banatul”. Acestora li se alăturăelevișistudenți, avândastfeloportunitatea de a concertaalături de o orchestră de coarde în fața publicului meloman.

IPR Simfonicla Reșița a fost un eveniment organizat de Primăria Reșița și produs de BMagency.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Radio România Cultural, Infomusic, Zile și Nopți, Observator Cultural, Liternet, Iqads, Un site de muzică, Smark.