15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 horizontal https://subiectiv.net 25 0 1
theme-sticky-logo-alt
Please assign a Header Menu.
https://subiectiv.net/wp-content/uploads/2020/09/HURDUZEU.jpg
Opinie
ruijan iulie 20121

Cei 14 antreprenori români care au făcut deplasarea s-au dovedit interesați de piața din Vietnam, unii de forța de muncă din această țară, alți de importul de pește și cafea.

Cu acest prilej Rujan și colegii săi au considerat nimerit să abordeze și soarta românilor încarcerați acolo. În condițiile în care unii dintre ei sunt deja condamnați pentru trafic de droguri, există riscul ca aceștia să fie executați, în conformitate cu legile locale.

Am avut o discuție foarte importantă, la Ministerul de Externe, chiar cu ministrul de externe, legată de cei 4 tineri români care sunt condamnați pentru trafic de droguri. Nu susțin, nu sunt de acord cu traficul de droguri, nici măcar cu consumul, dar fiind vorba despre cetățeni români era firesc să deschid subiectul, să găsim o soluție ca să fie extrădați și să își ispășească pedepsele în România. Am primit un acord verbal că se vor încerca toate posibilitățile ca să fie extrădați în România. Unii sunt arestați pe viață, unii sunt condamnați la moarte, dar este timp suficient pentru a-i salva.”, a mărturisit deputatul PNL pentru Express de Banat.

mocioalca ion 3

La conferința județeană de alegeri, senatorul social-democrat a reiterart ideea continuării disputei cu partenerii de alianță, în contextul în care PSD și-a propus ca în 2024 să câștige tot ce se poate în Caraș-Severin, de la consilieri locali și primari, până la președinte și consilieri județeni.

Mocioalcă spune că în 30 de organizații locale PSD nu stă prea bine, motiv pentru care „lupta cu liberalii trebuie să se facă și prin destructurarea lor!”. Fără să pomenească nume, Mocioalcă lasă să se înțeleagă că, în prezent, cel puțin cinci primari liberali sunt gata să treacă în PSD.

Despre proiectul gând înainte de alegerile din 2020, pri-vicepreședintele social-democrat a spus: PSD, Pro România și PMP se reunesc în Caraș-Severin sub umbrela PSD. Acest lucru s-a întâmplat. Toți primarii sunt cu acte în regulă la PSD, mare parte din cei 200 de consilieri locali sunt cuprinși în acest proiect, iar de cei câțiva care au rămas în afara acestui proiect se ocupă secretarul nostru general Luca Mălăiescu. În Caraș-Severin nu avem AUR, nici în Parlament, nici în Consiliul Județean, nu avem nici haștagiști, nici în Consiliul Județean, nici în Parlament. Sper să rămânem tot așa!”/

vela popa dunca

Liberalii cărășeni stau foarte bine potrivit măsurătorilor pentru Reșița din sondajul efectuat de către Partidul Național Liberal în toate municipiile reședință de județ. O spune chiar președintele organizației județene, Ioan Marcel Vela.

Senatorul cărășean, primarul Nelu Popa și președintele Consiliului Județean Romeo Dunca au analizat imaginea la zi a organizației, din punct de vedere administrativ, social, electoral și politic.

„Filiala PNL CS este una din organizațiile cu cele mai bune rezultate și meritul este al întregii echipe liberale.

Îi felicit pe amândoi, îi asigur de toată susținerea mea și le doresc mult succes în continuare!”, a mărturisit Vela.

Parlamentarul cărășean a evitat să comenteze unele declarații belicoase făcute recent de membri PSD Caraș-Severin, considerând că între aliați trebuie să fie și decență, și eleganță, și diplomație.

„Dincolo de lupte interne, unele nemulțumiri sau poate frustrări, important este să asigurăm stabilitatea politică a României în aceste vremuri tulburi și complicate.

Știm toți că ne-am aliat fiind maturi și responsabili pentru siguranța națională, pentru a evita criza economică, provocările geo-politice și pentru a schimba în bine viața compatrioților noștri.

Așa că mă abțin să le dau replici sau să le scot in evidență unele greșeli sau erori (…domniile lor fiind perfecți, nu-i așa?), pentru că eu caut calitățile care ne unesc și nu defectele care ne despart.

A judeca rațional și nu emoțional…poate face diferența între bine și rău!”, a mai spus Marcel Vela.

cu ciolacu Și grindeanu

Avându-i alături pe câțiva dintre greii PSD: Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Laurențiu Nistor, Alfred Simonis și Ion Mocioalcă, Hurduzeu a făcut o adevărată radiografie a momentului.

S-au reîntors acasă colegii de la Pro România, au venit primarii PMP, de astăzi vorbim despre marea echipă PSD Caraș-Severin! Sunt încrezător că vom câștiga toate alegerile în 2024! Actuala conducere Consiliului Județean a blocat proiecte bune, cărășenii au de suferit din cauza lipsei de viziune a actualei administrații. Forța PSD e dată de primari și de aleșii locali. Astăzi nu am găsit o sală mai mare pentru că am fi fost mult mai mulți. PSD e singurul partid din România care e de partea oamenilor, iar noi, în Caraș-Severin, trebuie să scăpăm de Romeo Dunca, să scăpăm de minciună, de aroganță și nepricepere! Vom reda Caraș-Severinul oamenilor! Îi vom scăpa de ticăloșiile petrecute în acești doi ani!”, a spus fostul și actualul președinte al PSD Caraș-Severin.

1 (13 of 71)

Zilele trecute, primarul Popa a fost sunat de mulți colegi din țară care l-au felicitat pentru acest rezultat.

„Eu nu am văzut sondajul. Știam că se fac sondaje comandate de conducerea centrală a partidului, în special pentru a vedea cum stau președinții de consilii județene, primarii reședințelor de județ și, evident, partidul. Știu că la Caraș-Severin am ieșit foarte bine eu și colegii mei, Romeo Dunca și Marcel Vela, dar nu am sondajul. Urmează să fie analizate rezultatele din sondaj cu membrii de partid. Am auzit că s-ar fi făcut o ședință la București, în Biroul Național, și acolo s-au dezbătut. Eu am fost felicitat de câțiva colegi că aș sta bine, dar eu nu știu care e situația. Nu vreau să fac aprecieri până nu văd sondajul și, până la urmă, nici nu e relevant, mai sunt doi ani până la alegeri. E doar o calibrare la jumătatea mandatului. Eu am aflat de la colegi. M-a sunat primarul de la Deva să mă felicite că sunt campion, că sunt printre primii în sondaj.”, a mărturisit Ioan Popa pentru expressdebanat.ro.

Primăria Caransebeș depune un nou proiect care vine în sprijinul pacienților internați la spitalul municipal. Acesta are o valoare de 14,3 milioane de lei și va fi depus în cadrul Planului Național de Redresare şi Reziliență, Pilonul V: „Sănătate și reziliență instituțională”.

Proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș”, urmărește: „dotarea unității medicale cu echipamente de ultimă generație, precum: sisteme de decontaminare a aerului din încăperi, sisteme de dezinfecție suprafețe cu abur/presiune înaltă, sisteme de sterilizare echipamente protecție personal, sisteme de curățenie automate care utilizează tehnici avansate pentru dezinfecție/decontaminare aer, suprafețe și sau echipamente, sisteme de sterilizare instrumentar medical și echipamente bazate pe tehnologii moderne cu plasmă, UV etc”, transmit reprezentanții Primăriei Caransebeș.

Reamintim că, în trecut, echipa de la Proiecte Europene a Primăriei Caransebeș a reușit să atragă pentru spital, prin alte două proiecte, peste 51 de milioane de lei.

primaria.baile herculane 22 feb

„Această finanțare ne ajută extrem de mult, pentru că vom reuși să elaborăm documentațiile pentru trei PUZ-uri, pe zona centrală, zona 7 Izvoare și zona Gară, dar și pentru întocmirea PMUD. Pentru PUZ-uri, elaborarea este costisitoare, pentru că implică și foarte multe avize. De exemplu, pentru zona Parcului Vicol ne-a costat 20.000 de euro și a durat trei ani, pentru că ne-a prins și pandemia. PUZ-ul reglementează pe zona respectivă detaliile urbanistice de construcție. Ce se poate construi pe anumite parcele, ce nu se poate. Se iau toate parcelele la rând, se fac consultări publice, deci nu este chiar așa de simplu. În plus, se obțin toate avizele de la toți factorii implicați, iar  pe zona de centru avem numai monumente. Practic, se deblochează și orașul, în ceea ce privește construcțiile. Un prim pas l-am făcut când am finalizat PUZ-ul pe zona Vicol, a fost pe 29 de hectare.”, a declarat primarul din Băile Herculane, Cristian Miclău.

În premieră, Guvernul garantează creditele pentru tineri, care până în prezent nu puteau accesa astfel de instrumente de finanțare, tocmai pentru că sunt la început de drum și nu au bunuri sau salarii suficient de mari pentru a oferi garanții la bancă.

„În urma lansării celor două programe de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, PSD poate afirma că a realizat toate promisiunile din pachetul „Sprijin pentru România”.

Prin programul „Family Start” tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 75.000 lei, garantat de către stat în proporție de 80% și cu dobânda subvenționată.

Perioada maximă de rambursare este 10 ani, cu o perioadă de grație de maxim 5 ani.

Banii pot fi folosiți plata cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, after-school, achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei, avans din achiziția unei locuințe, pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă, dar nu mai mult de 20.000 de lei etc”, mărturisește senatorul PSD Ion Mocioalcă.

Beneficiari eligibili sunt persoane fizice cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți şi până la 45 de ani neîmpliniți care își întemeiază o familie si care au venituri nete de până la maximum 7.500 RON pe familie/lună.

PROGRAMUL NAȚIONAL „STUDENT INVEST”

Un alt program național este „Student Invest”. Tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 50.000 lei, garantat de către stat în proporție de 80% și cu dobânda subvenționată. Perioada maximă de rambursare este 10 ani, cu o perioadă de grație de maxim 5 ani.

Cheltuielile eligibile în cadrul programului sunt taxe de studii, inclusiv licență, master, doctorat, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești etc.

Beneficiari eligibili: Persoane fizice cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți şi până la 31 de ani neîmpliniți care sunt cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației Naționale.

rof2

O investiție de două milioane de lei, ce va fi finanțată, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prinde contur la Dognecea.

Este vorba de un centru comunitar va oferi localnicilor servicii de profilaxie, de promovare a sănătății prin educație, servicii de consiliere medicală și socială și asistență medicală de urgență în limita competenței profesionale.Prin același proiect se va asigura și dotarea centrului cu echipamentele necesare funcționării.

Am semnat contractul de lucrări pentru centrul comunitar din comună cu firma care a câștigat licitația. Este un pas înainte pentru realizarea obiectivului. Ordinul de începere al lucrării se va da după ce va fi depusă garanția de bună execuție, iar în opt luni centrul comunitar trebuie să fie gata.”, mărturisea primarul Remus Rof.

4

Rujan spune că Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a alocat suma de 494.008.445 de lei pentru cea de-a IX-a etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților pe sectoare cadastrale.

„Primăriile care își exprimă intenția de a începe sau de a continua lucrările de cadastru pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI). Termenul este de 60 de zile de la primirea înştiinţărilor transmise de OCPI-uri, iar durata contractelor de finanțare este de 18 luni. După semnarea contractelor de finanțare, primăriile au la dispoziție alte 60 de zile pentru a încheia contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor.”, ține să precizeze deputatul PNL.

ANCPI va deconta între 84 și 364,56 de lei/imobil (fără TVA), în funcție de gradul de dificultate a terenului și de gradul de acoperire cu construcții. Banii vor fi virați în conturile primăriilor după deschiderea noilor cărți funciare aferente imobilelor recepționate.

Până în prezent, ANCPI a înregistrat în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciată, peste 5,1 milioane de proprietăți.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Mai multe detalii aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=20238

4

Lucrările derulate în prezent cu finanțare de la bugetul de stat sunt cele pentru înființarea rețelelor de apă și canalizare, precum și pentru modernizarea drumurilor comunale.

Din cele 7,1 milioane de lei, am decontat 500 de mii de lei pentru rețeaua de apă, 2,2 milioane pentru rețeaua de canalizare în stațiunea Muntele Mic, un milion de lei pentru rețeaua de apă în stațiunea Muntele Mic, iar diferența până la 7,1 milioane de lei pentru modernizare străzi la Turnu Ruieni. Pentru străzi s-a decontat primul strat pentru 7,2 kilometri de asfalt. Stratul doi se va turna începând cu finalul lunii octombrie, iar pentru primăvară ne va rămâne să facem rigolele și accesele la gospodării.”, ne-a mărturisit edilul-șef.

Cât privește stadiul lucrărilor executate până acum, Cosmin Belci spune că la apă și canal s-a ajuns la 90%, iar la drumuri la 60%. El speră ca rețeaua de apă – canalul pe Muntele Mic să fie dată în funcțiune în iunie, iar cea din comună încercăm să fie finalizată până în primăvara anului viitor, în martie.

„Și ne mai rămâne canalizare în comună, însă aici nu pot să mă pronunț, pentru că nu am avut o discuție concretă cu constructorul. Aici avem câteva branșamente mai complexe și depindem de un constructor care va fi subcontractat, pentru că lucrarea necesită niște foraje, și nu ne putem  pronunța până nu finalizează respectivul. Canalizarea e undeva la 90% ca și grad fizic de execuție.”, mărturisea primarul Belci.