Este și cazul Primăriei și factorilor decizionali din Turnu Ruieni, comună așezată la poalele Muntelui Mic, cel care în ultimul timp a devenit una din atracțiile turistice de seamă ale Banatului de Munte.
„Din cei 1.300 de kilometri pe care îi parcurge Via Transilvanica din Bucovina și până în județul Mehedinți, 7,5 kilometri trec prin comuna noastră. Potrivit responsabililor de proiect, vor fi amplasate un număr de șapte borne personalizate, care vor marca traseul propriu-zis pe teritoriul localității noastre. Suntem încântați să facem parte din acest proiect care pune în evidență frumusețile naturale ale Banatului Montan, în mod special, și al țării noastre în general”, ne-a mărturisit primarul comunei Turnu Ruieni, Cosmin Belci.
Proiectul Via Transilvanica a demarat în anul 2018, presupunând marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de 1.300 km. Acesta pornește de la Putna, din Bucovina, și străbate zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți.
Ideea de la care s-a plecat este de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale, cât și cu ecou internațional. Traseul va putea fi străbătut la pas, cu bicicleta ori călare de toți cei care iubesc drumețiile în natură.