Dincolo de acest aspect, e bine de spus că liderului PMP Caraș-Severin i se trage și de la faptul că nu s-a înțeles cu liberalii în privința constituirii majorităților în consiliile locale, potrivit protocolului semnat la București de cele două partide.
Pentru că există unele acuze exprimate de liberali în spațiul public, acuze care se tot repetă, Ionuț Popovici vine cu lămuriri față de unele subiecte sensibile ce vizează persoana sa.
„Am tot evitat să reacționez la atacurile președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru că am considerat mult mai potrivită atitudinea indiferentă. Și o consider în continuare, dar din respect pentru alegătorii care mi-au acordat încrederea în 27 septembrie vin cu lămuriri.
Terenul de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, de lângă Staționarul I. Tare mi-ar fi plăcut ca un președinte onest, așa cum se autoproclamă Romeo Dunca, să spună lucrurile până la capăt. Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere… Așadar, terenul respectiv, pe care îl tot arată cu degetul marii descoperitori, a fost concesionat în anul 2006 (!) de o firmă pe o perioadă de 49 de ani, o firmă cu care eu nu aveam nicio legătură la acea vreme. Cine era atunci președintele Consiliului Județean Caraș-Severin? Cine erau vicepreședinții? Nu cred că veți regăsi numele Ionuț Popovici acolo“, scrie liderul PMP într-o postare pe Facebook.
Pentru ca lucrurile să fie clare pentru toți, Popovici explică cum a evoluat în timp povestea acestui teren, aflat în curtea Spitalului Județean de Urgență Reșița, în apropierea stadionului „Gloria“.
De-a lungul timpului, firma și-a schimbat administratorii. Culmea, eu nu m-am aflat niciodată printre ei, asociatul meu preluând, la un moment dat, societatea. Consiliul Județean nu a cerut, în 14 ani, renunțarea la acea concesiune. Și nici nu îmi amintesc vreun manager de spital care să fi semnalat o investiție blocată din cauza acelei concesiuni.
Trist este că actualul președinte înțelege să își rezolve frustrările personale și pe cele politice folosindu-se de puterea pe care i-o oferă funcția. Ilegal? În prima ședință de Consiliu Județean a cerut rezilierea contractului privind acest teren. Care era urgența? S-au rezolvat deja toate problemele județului? În plus, cred că o discuție cu cel care are terenul în concesiune ar fi fost primul pas firesc…
În loc să caute acul în carul cu fân, mai bine s-ar apuca de treabă corectul președinte. Și dacă tot vorbim de corectitudine și de interesul cărășenilor, m-aș fi așteptat ca în prima ședință de Consiliu Județean să fie inclusă pe ordinea de zi și donarea proiectului Nedeia către forul județean. Poate data viitoare…“, concluzionează ironic Ionuț Popovici.
(P. E.)