Iată ce a precizat Silviu Hurduzeu referitor la neregulile de la spitalul județean:
„Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană al SJUR. Pentru că se apropia termenul limită al proiectului, de la nivelul spitalului s-a solicitat rambursarea unei sume finale de aproximativ 3 milioane de lei, banii erau pentru stația de oxigen de la staționarul 1 și 2 ale SJUR. Din cauza faptului că la spital apărea o sumă mare de bani în excedent și că au fost solicitați acești bani, ultima tranșă primită, de către Minister, am solicitat verificări. S-a descoperit că acea investiție nu a fost pusă în funcțiune, existând date dar și observații ale noastre că nu este conformă și sigur că s-au solicitat banii înapoi.
Însă, pe lângă faptul că vorbim deja de returnarea unor bani și dacă lucrarea nu este conformă, cu siguranță și de un prejudiciu, solicitarea pentru ultima tranșă făcută la finalul anului 2023, a fost făcută folosind semnătura electronică a Alinei Stancovici, care nu mai era directorul spitalului de șapte luni.”.
În cadrul ședinței de ieri, consilierii județeni au aprobat returnarea celor 3 milioane de lei reprezentând ultima tranșă a proiectului, bani care existau în conturile spitalului. Liderul de grup PSD, Ioan Crina, a spus că nu au fost achitate lucrările derulate pentru stațiile de oxigen. Ele trebuie achitate, deși, după afirmația lui Crina, nu produc oxigenul la puritatea care trebuie, motiv pentru care aparatele nu funcționează.
Silviu Hurduzeu i-a cerut managerului interimar al SJUR, Cosmin Librimir, ca în termen de 15 zile să facă o plângere penală în REM, pentru ca organele abilitate să verifice ce s-a întâmplat exact la SJUR.