La întrebarea, când fa funcționa din nou fântâna cinetică, Dani Călin, directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului, din cadrul Primăriei Reșița, ne-a mărturisit:
„Până de Zilele Reșiței nu vom reuși să finalizăm, dintr-un singur motiv. Pentru că ceea ce a executat constructorul, s-a fisurat tot, iar noi nu am știut acest lucru până nu ne-am apucat de fântână. Abia după ce am început, am găsit problemele. Pe de altă parte, mai trebuie să ținem cont de un aspect. În momentul în care a renunțat la lucrare, constructorul era în șantier de un an. S-a reziliat contractul cu acesta, iar noi am venit și am constatat. Am chemat un expert tehnic judiciar, care a constatat că lucrările efectuate nu erau de calitate. Deci, constructorul a lucrat un an, noi am venit și am spart cam 50% din lucrare, pentru că nu era corect executată, după care ne-am apucat să refacem, iar acum suntem undeva la 80% cu lucrarea. Diferența este că noi am făcut totul în trei luni”.
Teoretic, lucrările ar mai dura o lună, însă Dani Călin este rezervat, din considerente de natură tehnică ce pot apărea în continuare.
„Eu sper ca prin 15 iulie să putem să-i dăm drumul. Nu sunt foarte sigur că o să și reușim, pentru că mai este partea electrică, care începe abia de săptămâna aceasta. În plus, noi am luat și un consultant tehnic pe partea de hidroizolație, iar acesta ne pune niște condiții ca să trecem la etapele următoare. De exemplu, am terminat hidroizolația pe cuva de jos, și trebuie să lăsăm fântâna așa șapte zile, după care să o inundăm și să o mai lăsăm alte șapte. Ei, astea 14 zile noi nu le-am luat în calcul. Dar expertul vine și ne pune anumite condiții, ce trebuie respectate”, este de părere șeful Direcției de Întreținere și Repararea Patrimoniului.