Au fost prezenți primarii ori reprezentanții acestora din Caransebeș, Băile Herculane, Mehadia, Topleț și Teregova, precum, precum și cei ai operatorului Județean de Apă și Canal, SC Aquacaraș SA.
Dacă discursurile reprezentanților Aquacaraș au vizat în principal obiectivele principale al proiectului, (înființare de sisteme noi de alimentare cu apă, extinderea rețelelor de alimentare cu apă în sistemele de apă existente, precum și reabilitarea rețelelor actuale, execuția branșamentelor la rețelele existente de distribuție în localitățile urbane și rurale, reabilitarea rezervoarelor de apă existente, constituirea de stații de tratare a apei, pentru asigurarea calității apei potabile conform reglementărilor actuale) discuțiile participanților la conferință au „tulburat” apele.
Primarul Caransebeșului, Felix Borcean a spus: „Constructorul face ce face, iar noi rămânem cu străzile și trotuarele făcute praf. Nu mai vorbesc de calitate, de întârzieri, de modul în care se realizează curățenia, sunt munți de pământ lăsați pe străzi. Acum avem la Caransebeș permise de lucrări pe opt tronsoane care sunt depășite, niciunul nu a fost adus la stadiul inițial, n-am amendat niciodată firma, dar o să o facem, că am impresia că pe cei care lucrează nu-i mai interesează ce rămâne în urma lor, e ca după bombardament.”
Daniel Basarabă, reprezentantul Aquacaraș SA, a recunoscut disconfortul pe care de multe ori îl creează constructorul care nu respectă întocmai obligațiile asumate prin contract:. „Problema cea mai mare e ca, în final, constructorul să aducă lucrarea la starea inițială. Rog o mai bună implicare și din partea diriginților de șantier, și din partea responsabililor Aquacaraș,și din partea constructorilor, să aducem zonele afectate la starea inițială, ca să diminuăm disconfortul creat cetățenilor.”
Venit la conferință la spartul târgului, cu o întârziere de o ora și 45 de minute (din motive obiective), președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a spus: „Nu e-n regulă, noi stăm cu banii pregătiți, nu sunt bani puțini, nu avem nicio problemă, nu cred că cineva de la Aquacaraș sau de la Primăria Caransebeș nu-și dorește ca lucrările să fie de calitate, cred că constructorul trebuie să ne spună dacă poate să facă. Acum vine vremea bună, avem timp, dorință și posibilitate!“
Iar constructorul, Erbașu, a încercat să invoce diferite motive în privința problemelor discutate.
Una peste alta, o conferință utilă și necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului, acela de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Caraș-Severin.