În prezent, Ocolul Silvic Bocșa Montană este organizat în trei districte și 19 cantoane silvice. Pentru anul 2021 sunt prevăzute lucrări de împădurire pe o suprafață de 4,20 ha, din care 2,10 ha sunt împăduriri integrale și 2 ha sunt lucrări de completare a regenerărilor. Potrivit conducerii Direcției Silvice Caraș-Severin, și în acest an lucrările au început la sfârșitul lunii februarie cu scosul puieților din pepinierele silvice, transportul și depozitarea la șanț a acestora, iar de la 1 martie au început lucrările de împăduriri în teren.
„Pentru lucrările programate în această campanie sunt necesari 20.960 puieți, din care: gorun – 8. 850 de bucăți, 8.320 de bucăți de paltin de munte și frasin 3.790 de bucăți. Acești puieți provin în totalitate din pepinierele proprii ale ocolului silvic, existând și excedent pentru transferul de puieți către alte subunități din cadrul Direcției Silvice Caras-Severin. Valoarea totală a lucrărilor de împăduriri și completări pentru anul 2021 este de 34.984 lei, reprezentând valoarea puieților și a manoperei“, susține ing. Ion Tabugan, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin.
Reamintim că, pentru anul 2021, programul de regenerare a pădurilor pentru Direcția Silvică Caraș-Severin, este de 758 hectare, din care regenerări naturale – 622 hectare și regenerări artificiale – 136 hectare.
Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale și artificiale, se vor efectua și lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de diverși factori dăunători (seceta, incendii, etc.), pe suprafață de 58 de hectare.
Harta interactivă și detaliată a tuturor șantierelor de împăduriri din pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva poate fi consultată la următoarea adresă: https://bit.ly/38J77XZ