La fața locului, aproape de Colțani, de unde va începe noua construcție, ministrul Transporturilor a dat asigurări celor prezenți că există bani pentru lucrări de acest gen, nu numai pentru Bocșa, ci peste tot în țară, acolo unde e nevoie de așa ceva.
„Bani pentru această centură sunt. Sigur că atunci când vorbim de proiect, cu pasaje peste drumul național, peste căi ferate, pare puțin în plan îndepărtat. Dar nu e îndepărtat și sunt convins că, în continuare, cu Mirel Pascu aici în forță, așa cum a fost în ultimii doi ani, se vor termina studiul de fezabilitate și proiectarea în următoarele zece luni. După acești pași, Primăria va putea ține licitația rapid și, în primăvara anului viitor, se va putea intra cu lucrarea în execuție. Repet, partea cea mai importantă, partea financiară, există. Toate aceste proiecte au finanțare europeană. De aceea când aud discursuri anti UE rostite de anumiți politicieni, reacționez de fiecare dată.”
Primarul Mirel Pascu a spus că centura nu este doar a Bocșei, ci și a celor care au drum de la Reșița la Timișoara. În felul acesta se scurtează distanța prin timpul economisit la două treceri peste calea ferată, două semafoare, 12 kilometri de drum național. Practic, parcurgerea acestui drum se va reduce la un sfert din timpul consumat în condițiile de astăzi.
„Centura va merge pe piloni, peste drumul național și va continua în dreapta râului Bârzava până după bariera de la Berzovia. Este o lucrare complexă, o lucrare de artă, foarte frumoasă, proiectanții noștri chiar au apreciat peisajul și zona, și se va asemăna foarte mult cu o centură din Italia. Din zona în care ne aflăm se va putea merge și spre Moniom pe drumul național, iar la Moniom este prevăzută urcarea pe noua centură a Reșiței, care are descărcare spre Caransebeș. Nu știu în ce stadiu se află, dar dacă se va dori vreodată să scoatem și Bocșa și Reșița din drumul național va trebui să facem o legătură prin spate între Colțani și Moniom.”.