Noul RMN, despre care președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a spus că este unul de ultimă generație, va deservi pacienții timp de cinci zile pe săptămână, față doar de două în trecut, numărul investigațiilor fiind de trei ori mai multe-14-, ca până acum. Timpul pentru efectuarea unei investigații se reduce la jumătate, în comparație cu vechiul RMN.
„Este un aparat de ultimă generație, care în 21 ianuarie a ieșit pe poarta fabricii, iar în 23 a fost aici. Investiția noastră a fost zero și, de acum, nici nu mai plătim nimic. Câștigul nostru, concret, este numărul mare de operațiuni pe care îl putem face și, mai ales, faptul că cetățenii nu vor mai fi puși pe drumuri!“, a mărturisit Romeo Dunca.
La rândul său, managerul interimar al SJUR, Mircea Călin Laza, a ținut să precizeze: „Am economisit mult din costurile pe care le aveam în trecut. Conform analizei pe care am prezentat-o consilierilor județeni, cu vechiul RMN, spitalul consuma în jur de 127.000 de lei pe lună. Asta însemna plata cu personalul, cu curentul electric, cu mentenanța și cu consumabilele. Dacă apărea vreo defecțiune, la aceste aparate orice piesă costă minim 10% din valoarea paratului. Partenerul privat însă l-a montat și va asigura totul iar cheltuielile noastre sunt zero”,
Potrivit celor doi, spitalul va câștiga din punct de vedere financiar, pentru că în primul an al parteneriatului îi va reveni 10% din profitul realizat de clinica privată. Procentul va crește cu 2% în fiecare an, iar în al cincilea, cât este durata contractului cu clinica, redevența va ajunge la 20%, suma minimă care va reveni spitalului nu va scădea sub 10.000 de lei pe lună.