Momentul festiv a fost unul emoționant, la ora de „dirigenție” răspunzând prezenți foarte mulți profesori care în prezent își cresc sau fac temele cu nepoții. Profesorul Marcu Mihail Deleanu e un exemplu dintre acei dascăli care au predat de la catedra Școlii Gimnaziale nr. 7 încă de la inaugurarea acesteia, 1964. O sală de sport plină cu foști și actuali profesori, absolvenți ai școli, astăzi oameni în toată firea, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Primăriei Municipiului, șefi de instituții culturale, antreprenori, colaboratori apropiați școlii din Govândari.
Pe scurt, s-a pornit la drum cu 437 de elevi și 22 de clase, dintre care 13 de ciclu primar și nouă de gimnaziu, 13 învățători și 25 de profesori. Astăzi sunt peste 600 de copii care învață în două corpuri de clădire, complet reabilitate și dotate cu materiale didactice, grație proiectelor, cu finanțare europeană, promovate și câștigate de primăria reșițeană.
Cu emoție în glas, foștii dascăli ai școlii au rememorat anii petrecuți la catedră.
„Suntem într-o zi cu totul specială pentru Școala 7. Pentru mine, sunt emoții greu de stăpânit, pentru că m-am pensionat acum 17 ani, la limită de vârstă, după 35 de ani de activitate la această școală. Meseria de dascăl este cu totul altfel croită de sfânta natură. Eu mă mândresc cu faptul că am avut o viață excepțională ca dascăl și mă bucur mult când vin pe aici și mă întâlnesc cu foști elevi care fie sunt dascăli acum, fie părinți”, mărturisea Ana Ghiaur, profesor de limba română.
La fel de emoționantă s-a dovedit și fostul director adjunct, Sofia Onețiu:
„Am început activitatea de dascăl în 1974. Pe atunci, eram cea mai tânără dintre dăscălițe, apoi am rămas aici timp de 35 de ani. Pentru o perioadă de 11 ani am plecat la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, unde, fiind inspector pentru învățători, am avut posibilitatea să cunosc tot județul și toate școlile, și am observat că Școala 7 este una dintre unitățile de elită ale județului, lucru care se întâmplă și în prezent.”
Ionuț Gârtoi, fostul director adj., în prezent directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, a ținut să transmită un mesaj actualilor elevii ai școlii reșițene:
„Dragi elevi, care astăzi pășiți prin porțile acestei școli, sunteți continuatorii unei moșteniri valoroase. Aici, ați învățat să visați, să explorați și să vă dezvoltați potențialul, iar profesorii dedicati au fost alături de voi, îndrumându-vă pas cu pas spre realizările voastre. Fiecare carte citită, fiecare proiect finalizat și fiecare poveste frumoasă a contribuit la formarea voastră ca viitori cetățeni de bază ai Reșiței.”
Felicitări și gânduri bune au fost transmise și de Lucian Miclău, inspectorul școlar general, Mădălina Chiosa, viceprimar, Cristina Ardeleanu, cea care a înființat și conduce de ani de zile o revistă literară premiată la nivel național, Cristiana Schmaler, director al școlii timp de 25 de ani, precum și de colaboratorii și partenerii de nădejde care au fost mereu aproape de această unitate de învățământ.
Mulțumirile pentru prezență la întâlnirea de suflet au fost aduse de actualul director, Ileana Pomoja:
„Dorim să mulțumim oamenilor care au ales să fie alături de noi astăzi. 60 de ani de activitate neîntreruptă a Școlii 7 poate însemna pentru unii puțin, pentru alții mult. Pentru noi, cei de astăzi, înseamnă o responsabilitate, înseamnă o moștenire pe care foștii dascăli ne-au lăsat-o și pe care noi trebuie să o ducem mai departe și să nu-i dezamăgim”.
Festivitatea a prilejuit și elevilor să-și etaleze înclinațiile artistice, cântând și dansând.