Nervos, îl cheamă la dânsul pe Sfântul Petru, responsabil cu tot ce mișcă pe pământ, și îi poruncește să demareze o anchetă, pentru a afla unde se întâmplă toate astea în Postul Craciunului. Deschide Sf. Petru laptopul și dă search pe rețelele de socializare la care este conectat. Concluzia: la Caransebeș, la porțile catedralei și în fața sediului Episcopiei. Auzind una ca asta, se supără rău de tot Doamne, Doamne și cere sancțiuni drastice împotriva slujitorilor săi de pe pământ.
Raportul întocmit de Sfântul Petru e fără echivoc: nu Vlădica este de vină pentru paranghelia de lângă scările Catedralei Episcopale, alea cu „Se mărită Mona mea” sau „Aș da zile de la mine”, ci cei care au autorizat să se desfășoare acolo Târgul de Crăciun, cu manele cu tot, la concurență cu colindele și priceasnele ce se înalță din lăcașul sfânt. Adică Stăpânul inelelor din Țara Gugulanilor. Unul Felix blajinul, care nici la moaște nu se închină, nici la smerenie nu-i îndeamnă pe supuși. Un fel de „lasă-mă, să te las, bă, nene.”, motiv pentru care n-ar trebui să fie băgat în seamă ca să nu i se urce și mai mult la cap, victimizându-se la agapele duhovnicești la care va fi poftit de acum încolo sau la chermezele cu fanii săi.
Și așa s-a și întâmplat. După o îndelungă cugetare, a fost lăsat în pace căci, vorba aia „De unde nu e nici Dumnezeu nu cere”, iar Prea Sfințitul Părinte Lucică al Episcopiei Caransebeșului, ar fi zis că nu se va mai plimba în viața lui pe Corso la braț cu Frodo din Frăția inelelor.